basics of wind energy

Tuulienergian perusteet: Tiesitkö termit?

Jos olet kiinnostunut uusiutuvasta energiasta, olet luultavasti kuullut tuulienergiasta. Mutta mitä tuulivoima oikein on? Ja mitä ovat kaikki nuo tuntemattomat tai tutut termit, joista kuulet jatkuvasti? Älä huoli, meillä on sinulle suoja. Tässä on joitain yleisimmistä tuulienergian terminologioista selitettynä:

Tuuliturbiini Tuuliturbiini on laite, joka muuntaa tuulienergian sähköenergiaksi. Se koostuu roottorista, konepelistä (runko, joka sisältää generaattorin, vaihteiston ja muut komponentit) ja tornista (roottoria ja konemoottoria tukeva rakenne).

Roottori Roottori on osa tuuliturbiinia, joka muuttaa tuulessa olevan energian pyörimisenergiaksi. Se koostuu kahdesta tai kolmesta siivekkeestä, jotka on muotoiltu kantosiipiin. Tuulen puhaltaessa siivet pyörivät generaattoriin kytketyn keskinavan ympärillä.

Generaattori Generaattori on osa tuuliturbiinia, joka muuntaa roottorin pyörimisenergian sähköenergiaksi. Se toimii käyttämällä sähkömagneettista induktiota tuottamaan sähkövirtaa.

Pitch-säätö Pitch-säätö on järjestelmä, joka säätää siipien kulmaa roottorin nopeuden säätämiseksi. Kun tuulen nopeus kasvaa, siivet käännetään niin, että ne tuottavat vähemmän nostovoimaa, mikä hidastaa roottoria. Kun tuulen nopeus laskee, siivet käännetään niin, että ne tuottavat enemmän nostovoimaa, mikä nopeuttaa roottoria.

Kiertosuuntauksen ohjaus Kääntymissäädin on järjestelmä, joka säätää roottorin suunnan siten, että se on tuulta päin. Se käyttää anturia ja moottoria kääntämään konepellin ja roottorikokoonpanon oikeaan asentoon.

Kytkentänopeus Kytkentänopeus on tuulen nopeus, jolla tuuliturbiini alkaa tuottaa sähköä. Tämä nopeus on tyypillisesti noin 3-4 m/s (7-9 mph).

Katkaisunopeus Katkaisunopeus on tuulen nopeus, jolla tuuliturbiini lakkaa tuottamasta sähköä suojautuakseen vaurioilta. Tämä nopeus on tyypillisesti noin 25 m/s (56 mph).

Kapasiteettikerroin Kapasiteettikerroin on tuuliturbiinin tietyn ajanjakson aikana tuottaman todellisen energian suhde enimmäisenergiaan, jonka se olisi voinut tuottaa, jos se olisi toiminut täydellä kapasiteetilla saman ajan. Se on mitta siitä, kuinka tehokkaasti tuuliturbiinia käytetään.

Tuulipuisto Tuulipuisto on ryhmä tuulivoimaloita, jotka sijaitsevat samalla alueella ja on kytketty samaan sähköverkkoon. Tuulipuistot rakennetaan tyypillisesti alueille, joilla tuulen nopeus on suuri, kuten rannikkoalueille tai vuoristosoliin.

Offshore-tuulipuisto Offshore-tuulipuisto on tuulipuisto, joka sijaitsee meressä. Offshore-tuulipuistot voivat hyödyntää voimakkaampia ja tasaisempia tuulia, joita esiintyy valtameren yllä.

Nyt sinulla on perustiedot, ja toivomme, että tästä tuulienergian terminologiasta on ollut apua. Kun seuraavan kerran kuulet jonkun puhuvan tuuliturbiineista, tiedät tarkalleen, mistä he puhuvat! Pysy ajan tasalla seuraamalla TESUPia!