Queen Elizabeth II has passed away

Kuningatar Elizabeth II on kuollut

London Bridge on alas

Ison-Britannian pisimpään hallinnut monarkki, 96-vuotias, on kuollut Balmoralissa. Ammattiliiton lippu palatsin päällä laskettiin puolimastoon klo 18.30 BST ja virallinen ilmoitus kuolemasta julkaistiin ulkopuolella.


Kuninkaallinen perhe on siirtynyt suruajan jaksoon. Viralliset sitoumukset perutaan ja ammattiliittojen liput nostetaan puolimastoon kuninkaallisissa asunnoissa, hallintorakennuksissa, asevoimissa ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkomailla olevissa posteissa.


Hallituksensa aikana hän oli nähnyt 15 ministeriä alkaen Winston Churchillin ja päättyen neiti Trussiin.

Elizabeth Alexandra Mary Windsor

Hän syntyi 21. huhtikuuta 1926. Hän oli Yorkin herttuan Albertin ensimmäinen lapsi. Hänen isänsä ei ollut kuningas hänen syntyessään. Mutta hän osoitti vastuuntuntoa monarkiaa kohtaan hyvin nuoresta iästä lähtien. Kuningas Edward VIII:n luopumisen jälkeen vuonna 1936 Elizabethin isästä tuli kuningas Yrjö VI ja hänestä tuli perillinen.


Vuonna 1947 hän meni naimisiin Philip Mountbattenin, kaukaisen serkun kanssa, josta tuli Edinburghin herttua.
Hän oli 25-vuotias, kun hänen rakas isänsä kuningas kuoli tammikuussa 1952.

Kuningatar


Kun hän nousi valtaistuimelle 6. helmikuuta 1952, hänestä tuli yhteisön presidentti ja seitsemän maan (Iso-Britannia, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka, Pakistan ja Ceylon) kuningatar. Hän aloitti uuden Elisabet-ajan.


Hän antoi elämänsä palvelukseen. Hän peri ja omisti elämänsä kruunulle. Hänelle perhe tuli monarkian jälkeen. Hän oli etäinen mutta rakastava äiti, prinssi Charles hoiti suurimman osan lapsista.

Reformoitu monarkia


Elizabeth uudisti monarkian tätä vähemmän kunnioittavaa ikää varten ja otti yleisön yhteyttä kävelykierrosten, kuninkaallisten vierailujen ja julkisiin tapahtumiin osallistumisen kautta.


Monien virkamiesten mielipiteistä huolimatta hän esiintyi televisiossa. Hän uskoi, että pitäisi olla yhdentymistä ihmisten kanssa, jotka sanovat: "Minun täytyy nähdä, jotta minut uskottaisiin".


Kiitos palvelusta, jonka annoit kuningatarlle...