tesup inverter

Oikea invertteri uusiutuvaan energiajärjestelmääsi

Uusiutuvan energian tuotantojärjestelmät ovat saavuttaneet suosiota ympäristötietoisten asunnonomistajien keskuudessa. Nämä järjestelmät eivät ainoastaan ​​auta vähentämään hiilijalanjälkeäsi, vaan ne voivat myös tuottaa ylimääräistä sähköä, jonka voit myydä takaisin verkkoon, mikä saattaa tuottaa voittoa. Tämän toteuttamiseksi tarvitset olennaisen komponentin, joka tunnetaan nimellä invertteri. Tässä blogikirjoituksessa autamme sinua navigoimaan invertterien monimutkaisessa maailmassa, tutkimaan niiden yhteensopivuutta eri energialähteiden kanssa ja tarjoamme vinkkejä oikean invertterin valitsemiseen uusiutuvan energian järjestelmääsi.

Invertterin ymmärtäminen

Kotisi ja verkko käyttävät tyypillisesti vaihtovirtaa, jolle on ominaista aaltomainen sähkövirta. Jos kuitenkin varastoit sähköä akkuihin, siitä tulee tasavirtaa (Direct Current), joka ylläpitää jatkuvaa ja lineaarista virtausta. Jotta voit myydä tuotetun sähkösi takaisin verkkoon, tarvitset invertterin. Invertterit muuntavat uusiutuvista energialähteistä, kuten tuuliturbiineista ja aurinkopaneeleista, saatavan tasavirtasähkön verkkoon sopivaksi vaihtovirtasähköksi varmistaen, että se vastaa oikeaa verkkotaajuutta.

Yleisinvertterit vai järjestelmäkohtaiset?

Useiden uusiutuvien energialähteiden yhdistäminen on yleinen käytäntö, jota usein kutsutaan hybridijärjestelmiksi. Asunnonomistajat yhdistävät usein aurinkopaneeleja ja tuuliturbiineja hyödyntääkseen energiaa erilaisista sääolosuhteista. Avain tähän monipuolisuuteen on invertterit, joissa on useita Maximum Power Point Trackers (MPPT) -laitteita, joiden avulla voit liittää sekä tuuliturbiinit että joustavat aurinkopaneelit yhteen invertteriin. Ole kuitenkin varovainen: hybridi-invertterit eivät välttämättä ole yhteensopivia kaikkien tuuliturbiinien kanssa.

Invertterityypit

Inverttereitä on kolmea päätyyppiä:

  • String Inverter: Yksinkertainen vaihtoehto, joka sopii erilaisiin asetuksiin.
  • Hybridi-invertteri: Suunniteltu uusiutuvan energian hybridijärjestelmiin.
  • Mikroinvertteri: Ihanteellinen pienimuotoisiin asennuksiin.

TESUPissa voit tutustua korkealaatuiseen invertteriin, jolla on 1,5 kW:n lähtöteho, laaja tulojännitealue 50-500 V tai 65-550 V, ultramatala käynnistysjännite 50-80 V, pieni melu emissio <20 dB(A), sisäänrakennettu RS485 ja lähtöjännite 220-230V.

Tämä erittäin tehokas yksivaiheinen invertteri tarjoaa vaikuttavan 97,4 %:n järjestelmän tehokkuuden, mikä tekee siitä täydellisen valinnan TESUP-tuuliturbiinien ja asuinrakennusten aurinkosähköjärjestelmiin. Sen vankka alumiinikotelo takaa pitkäkestoisen suojan kosteutta ja korroosiota vastaan. Tämä IP65-luokituksen omaava invertteri on suunniteltu sekä sisä- että ulkokäyttöön, ja se tarjoaa monipuolisuutta ja luotettavuutta. Lisäksi sen maksimitulovirta on 16 A, mikä varmistaa sujuvan ja tehokkaan energian muuntamisen.

Käynnistysjännite

Harkitse invertterisi käynnistysjännitettä, kun valitset vaihtosuuntaajan järjestelmällesi. Aurinkopaneeleissa on usein korkea jännite, mikä tekee niistä monipuolisia liittämistä varten. Tuuliturbiinit puolestaan ​​vaativat pienempiä käynnistysjännitteitä. Pienempi jännite invertteri tarjoaa paremman yhteensopivuuden tuuliturbiinien kanssa.

Nimellisteho

Varmista, että invertterisi nimellisteho ylittää uusiutuvan energian järjestelmäsi enimmäistehon. Tämä varmistaa, että invertterisi pystyy käsittelemään järjestelmäsi tuottaman sähkön maksimimäärän, mikä estää ongelmia.

Dedikoidut vs. monikäyttöiset invertterit

Vaikka on mahdollista ostaa invertteri, joka kattaa sekä aurinko- että tuulienergia-alueet, erilliset invertterit ovat usein tehokkaampia. Kahden järjestelmän yhdistäminen yhdeksi laatikoksi voi johtaa korkeisiin käyttölämpötiloihin ja lyhentää käyttöikää. Siksi erillisten invertterien käyttö kullekin energialähteelle on usein suositeltava tapa.

Oikean invertterin valinta

Parhaan invertterin valitseminen järjestelmällesi riippuu erityisistä asetuksistasi ja sen vaatimuksista. Markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja, joten siellä on todennäköisesti tarpeisiisi räätälöity invertteri. TESUPilla tarjoamme tuuliturbiinin invertterin, joka integroituu saumattomasti turbiiniemme kanssa, mikä yksinkertaistaa uusiutuvan energian matkaasi.

Joten vaikka uusiutuvan energian tuotantojärjestelmän perustaminen voi olla merkittävä investointi, se tarjoaa myös mahdollisuuden myydä ylimääräistä sähköä takaisin verkkoon. Oikean, järjestelmäsi vaatimuksia vastaavan invertterin valitseminen on avainasemassa optimaalisten tulosten saavuttamisessa ja ympäristöystävällisen energiantuotannon maksimoinnissa.