horizontal and vertical wind turbines

Kumpi sopii sinulle paremmin - pysty- vai vaakaturbiini? Tutustu tuotteisiimme!

Tänään keskustelemme siitä, minkä tyyppisen tuuliturbiinin sinun pitäisi valita ja miksi.
Varmista aluksi, että tiedät, mikä tuuliturbiini on ja miten se toimii.
Tuuliturbiini on kone, joka tuottaa sähköä hyödyntämällä tuulen liike-energiaa. Kaksi tai kolme roottoriin asennettua roottorin siivekettä muodostavat tuuliturbiinin. Roottori alkaa pyöriä, kun tuulen nosto- ja vetovoimat vaikuttavat näihin lapoihin. Roottoriin on liitetty pääakseli, ja toisessa päässä akseli on kytketty sähkögeneraattoriin. Kun generaattori saa voimansa tuuliturbiinista, syntyy sähköä.
Tämän akselin pyörimisen seurauksena on kaksi päätyyppiä tuulivoimaloita: vaakasuora ja pystysuora.
Vaakasuuntaiset tuuliturbiinit:
Se on eräänlainen tuuliturbiini, jossa sen pyörimisakseli on yhdensuuntainen ilmavirran virran kanssa. Se on tehokkain tuuliturbiinityyppi ja laajimmin käytetty maailmanlaajuisesti. Vaakaakselista turbiinia käytetään pääasiassa sähkön tuotantoon kaupallisiin tarkoituksiin eri puolilla maailmaa.
Vaakaakselisen tuuliturbiinin pyörimisakseli on yhdensuuntainen tuulivirran kanssa. Vaakaakselisessa tuuliturbiinissa sähkögeneraattori on asennettu tornin huipulle. Vaakaakselinen tuuliturbiini vaatii suuren tilan siiven toimintaan. Vaakaakselisen tuuliturbiinin toiminta riippuu tuulen suunnasta. Vaakaakselisen tuuliturbiinin korkeus maasta on suuri.
Pystysuuntaiset tuuliturbiinit:
Pystyakselisten tuuliturbiinien pyörimisakseli on pystysuora tai kohtisuorassa maata vastaan. Tuuli voi puhaltaa kaikkiin suuntiin pystyakselin turbiineissa. Mukautumiskykynsä vuoksi pystyakseliset tuuliturbiinit ovat paras valinta asennuksiin, joissa tuuli on epätasainen tai joissa turbiinia ei voida sijoittaa tarpeeksi korkealle, jotta se hyötyisi vakaasta tuulesta hallituksen määräysten vuoksi. Pystyakselin tuuliturbiinissa generaattori on asennettu maahan. Pystyakselinen tuuliturbiini vaatii vähän tilaa siiven toimintaan. Pystyakselisen tuuliturbiinin toiminta on riippumaton tuulen suunnasta.
Molemmilla on omat etunsa, ja tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa sinua valitsemaan sovelluksellesi sopiva järjestelmä.
Kun verrataan niitä mekaanisen monimutkaisuuden ja jännityksen suhteen, vaaka-akseliset turbiinit ovat mekaanisesti monimutkaisempia kuin pystysuuntaiset rakenteet, koska ne vaativat kiertomekanismin mukautuakseen tuulen suunnan muutoksiin. Sopivan sijainnin kannalta vaakaturbiinien korkeat tornit ja pitkät lavat toimivat vain avoimissa tiloissa. Pystysuuntaiset turbiinit ovat yleensä paljon kompaktimpia ja aiheuttavat vähemmän rajoituksia rakennusten katoille ja muille kaupunkialueille asentamiselle. Pystyyksikön matala korkeus tekee siitä sopivan myös tuulisille alueille rakennusten välissä ja kukkuloilla.
Tesup Magnum 5 ja Master X pystytuuliturbiinit ovat suurempia, ja niissä on pidemmät roottorin siivet. Niillä on korkeampi hyötysuhde ja ne toimivat todennäköisemmin suuremmilla tuulennopeuksilla. Ne pystyvät paremmin muuttamaan tuulienergian hyödylliseksi mekaaniseksi liikkeeksi, koska niiden siivet ovat kohtisuorassa tuulen suuntaan, joten energiaa voidaan tuottaa koko pyörimismatkan ajan.
Tesup ATLAS -tuuliturbiinit ovat kooltaan pienempiä ja kompaktimpia kuin vaakasuuntaiset tuuliturbiinit. Ne sopivat ihanteellisesti kaupunkiympäristöön, ovat helpompia asentaa ja vaativat vähemmän tilaa. Niiden ei myöskään tarvitse olla oikeaan tuulen suuntaan. Pystysuorassa järjestelmässä mistä tahansa suunnasta virtaava ilma voi pyörittää teriä. Ne kestävät myös pyörteisiä tuulia paremmin kuin vaakasuuntaiset tuuliturbiinit. Molemmat ATLAS-mallit vangitsevat tuulta mistä tahansa suunnasta ja ovat suosittuja vaihtoehtoja kaupunkiympäristöön. Ne voidaan myös yhdistää aurinkopaneeleihin hybridijärjestelmissä ja niillä on alhainen toimintamelu.
Riippumatta siitä, ovatko ne vaaka- tai pystysuorat, ne kaikki pystyvät täyttämään kotitalouden päivittäiset sähkötarpeet. Valinta vaaka- ja pystytuuliturbiinien välillä riippuu käyttökohteesta ja sijaintisi tuuliolosuhteista. Jos voimakas ja tasainen tuuli on saatavilla, Magnum 5 tai Master X olisivat tehokkaampia. Jos tilasi on kuitenkin rajallinen ja tuuli on heikompi ja myrskyisämpi, ATLAS-mallimme ovat parempi vaihtoehto.
Toivomme, että tämä blogi auttaa päättämään, minkä tyyppistä tuuliturbiinia sinun kannattaa valita. Voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja!