sustainable homes

Kestävä elämäntapa: vinkkejä ympäristövaikutusten vähentämiseen

Viime vuosina kestävän kehityksen käsite on saanut enemmän huomiota ja merkitystä jokapäiväisessä elämässämme. Kestävyys tarkoittaa nykyisten tarpeiden tyydyttämistä vaarantamatta tulevien sukupolvien kykyä tyydyttää omia tarpeitaan. Kestävä elämäntapa tarkoittaa valintojen tekemistä, jotka minimoivat ympäristövaikutukset ja säästävät luonnonvaroja.

Nyt on aika keskustella kyselyn tuloksista entisestä blogistamme “ Kuinka kestävä on elämäntapasi? ”. Tulokset osoittavat, että suurimmalla osalla tilaajista on kestävä elämäntapa. Katsotaanpa tuloksia tarkemmin.

Yli 70 % ihmisistä kantaa omaa laukkuaan aina ostoksilla käydessään. Yli puolet ihmisistä käyttää siivouksessaan kangaspyyhkeitä paperipyyhkeiden sijaan. Suurin osa ihmisistä ei koskaan jätä vettä juoksemaan hampaita harjaessaan. Suurin osa ihmisistä käy suihkussa enintään 10 minuuttia. Lähes puolet ihmisistä irrottaa kodinkoneet, kun ne eivät käytä niitä, kun taas yli enemmistö jättää ne kytkettynä. Yli puolella ihmisistä on mukanaan uudelleenkäytettävä juomapullo. Luomutuotteita ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita ostavia on lähes yhtä paljon kuin niitä, jotka eivät osta luomutuotteita. Suurin osa ihmisistä ajaa autolla julkisen liikenteen tai polkupyörän sijaan jokapäiväisessä elämässä. Suurin osa yli 70 % ihmisistä yrittää elää ekologista ja kestävää elämää. Lähes 80 % ihmisistä valmistaa enimmäkseen itse ateriansa ulkona syömisen sijaan, kun taas pieni osa mieluummin syö ulkona.

Vaikka tulokset ovatkin miellyttäviä, jotkut tilaajat eivät vielä omaksu kestäviä elämäntapoja. Niille, jotka haluavat vähentää ympäristövaikutuksia ja omaksua kestävämpi elämäntapa, tässä on muutamia vinkkejä alkuun:

Vähennä energiankulutustasi

Energiankulutuksen vähentäminen on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää hiilijalanjälkeäsi. Joitakin yksinkertaisia ​​tapoja vähentää energiankulutustasi ovat valojen sammuttaminen, kun poistut huoneesta, energiatehokkaiden hehkulamppujen käyttö ja elektronisten laitteiden irrottaminen pistorasiasta, kun niitä ei käytetä.

Säästä vettä

Vesiensuojelu on myös tärkeä osa kestävää elämää. Joitakin yksinkertaisia ​​tapoja säästää vettä ovat vuotavien hanojen korjaaminen, lyhyemmät suihkut ja matalavirtauskäymälän käyttö.

Vähennä, käytä uudelleen ja kierrätä

"Kolme R:tä" - vähennä, käytä uudelleen ja kierrätä - ovat kestävän elämän perusperiaate. Vähennä jätettäsi välttämällä kertakäyttöisiä tuotteita ja pakkauksia. Käytä tavaroita uudelleen, kun mahdollista, esimerkiksi käytä kangaskasseja muovikassien sijaan. Kierrätä mahdollisimman paljon kaatopaikoille menevän jätteen määrän minimoimiseksi.

Valitse kestävä liikenne

Liikenne on suuri kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttaja. Kestävien liikennevaihtoehtojen, kuten kävelyn, pyöräilyn tai julkisen liikenteen, valitseminen voi vähentää merkittävästi hiilijalanjälkeäsi.

Osta paikallisia ja luomutuotteita

Lähi- ja luomutuotteiden ostaminen on loistava tapa tukea kestävää maataloutta ja vähentää elintarviketuotannon ympäristövaikutuksia. Valitse mahdollisuuksien mukaan paikallisesti ja luonnonmukaisesti viljeltyjä ruokia ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita.

Valitse uusiutuva energia

Uusiutuvat energialähteet, kuten aurinko- ja tuulivoima, ovat puhtaampia ja kestävämpiä vaihtoehtoja fossiilisille polttoaineille. Harkitse aurinkopaneelien asentamista kotiisi tai valitse uusiutuvan energian toimittaja.

Komposti

Kompostointi on loistava tapa vähentää ruokahävikkiä ja luoda ravinteikasta maaperää puutarhaasi. Kompostoimalla voit ohjata orgaanista jätettä kaatopaikoille ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Kestävä elämäntapa tarkoittaa tietoisten valintojen tekemistä, jotka minimoivat ympäristövaikutukset. Vähentämällä energiankulutustasi, säästämällä vettä, vähentämällä, käyttämällä uudelleen ja kierrättämällä, valitsemalla kestävän liikenteen, ostamalla paikallisia ja luomutuotteita, valitsemalla uusiutuvan energian ja kompostoimalla voit vaikuttaa merkittävästi planeetan säilyttämiseen tuleville sukupolville. TESUP on aina mukanasi matkallasi kohti kestävää elämäntapaa.