hybrid inverter

Hybridi invertteri / latausohjauslaitteet voivat vahingoittaa tuuliturbiinin generaattoreita sen pysäyttämisen vuoksi!

Vaikka näitä hybridilaitteita kutsutaan monikäyttöisiksi akkuinverttereiksi ja aurinkopaneelien lataussäätimiksi; kuten niiden kohtuuhintaisista hinnoista voi päätellä, niiden laitteistosisältö on todella rajallinen. Se ei toimi hyvin tuuliturbiinin dynaamisen energiantuotannon (muuttuva vastus ja virta) kanssa.


Nämä hybridi-monikäyttöiset invertteri-/latausohjaimet pääsevät tuuliturbiiniin elektronisesti akkujen kautta ja voivat pysäyttää tuuliturbiinit (elektroninen oikosulkujarrutus) odottamatta, jatkuva jarrutus. Se pysäyttää tuuliturbiinin eikä anna sen tuottaa energiaa. Tuuliturbiinimoottorit (vaihtovirtageneraattorit) tai siivet joutuvat pysähtymään odottamatta tämän hybridin invertterin/laturin ja tuuliturbiinin generaattorin sähköisen oikosulkujarrutuksen takia tai siivet vaurioituvat varmasti jonkin ajan kuluttua.


Oikosulkujarrutus hybridi-monitoimiinvertteri-/latausohjaimesta; tuulen ja tuuliturbiinin odottamattoman pysähtymisen vuoksi voi vaurioittaa generaattoria, siipiä tai asennustankoa.

- Jos tuuliturbiini ei voi pyöriä hybridimonitoimiinvertterin/latausohjaimen takia, energiaa ei voi siirtää minnekään ja se vahingoittaa generaattoria.

- Jos tuuliturbiini ei pysty pyörimään hybridimonitoimiinvertterin/latausohjaimen takia, tuuliturbiini ei voi pyöriä ja tuulen voima voi vaurioittaa siipiä tai asennustankoa hetkellään.
Tuulivoimaloita ei voi käyttää näillä monikäyttöisillä invertteri/latausohjaimilla, se ei kuulu valmistajan takuun piiriin! Kaikki muut akkuinvertterit soveltuvat tuuliturbiinien toimintaan ja niillä on valmistajan takuu, lukuun ottamatta näitä hybridi-monitoimiinvertteri/lataussäätimiä!


 
- Esimerkki: Dynaaminen ja muuttuva tehokaavio - Tuulivoimala- Esimerkki: On-Grid vs Off-Grid -järjestelmän vertailu