autumn

Väärä syksy

Tänä vuonna syksy on tullut aikaisemmin kuin koskaan.

Ilmaston lämpenemisen myötä helleaallot vaikuttavat puihin, kuten kaikkiin muihinkin eläviin olentoihin. Korkealla kuumuudella on vakavia vaikutuksia puihin. Yksi niistä on lehtien tasolla. Fotosynteesi vähenee, fotooksidatiivinen stressi lisääntyy, lehtiä irtoaa ja jäljellä olevien lehtien kasvunopeus hidastuu. Kun puu kohtaa lämpöaaltoja ja lämpöstressin negatiivisia vaikutuksia, se voi johtaa kuolemaan. Vaikka jotkut puulajit sietävät lämpöstressiä, ne ovat edelleen ilmastonmuutoksen vaikutuksen alaisia. Liiallinen lämpö voi hidastaa kasvua, lehtien kehitystä ja lehtipinta-alaa. Joten korkean lämpötilan suorat vaikutukset voivat olla vakavia. Helleaallot ovat lisääntyneet määrällisesti ja voimakkuudeltaan koko tämän vuosisadan ajan ja näyttää siltä, ​​että ne lisääntyvät edelleen.

Haluan kertoa teille puiden selviytymismekanismeista. Puut voivat siirtää vettä lehtistään ilmaan. Tämä voi aiheuttaa ilmakuplien muodostumista juurista lehtiin johtaviin kanaviin. Nämä kuplat katkaisevat vesimolekyylien ketjun, joita tarvitaan pitämään vesi liikkumaan ylöspäin puun läpi.

Puut reagoivat korkeaan lämpöön sulkemalla lehtiensä aukot vedenhukan rajoittamiseksi. Näin heidän fotosynteesikykynsä suljetaan. He tarvitsevat viileyttä voidakseen tehdä ruokaa.
Miksi meidän pitäisi suojella puita?


Kuvittele itsesi kesäpäivänä, erittäin kuumana päivänä, olet ulkona ja etsit varjoa helpotusta varten. Sitten löydät puun varjon, suojan kuumuutta vastaan. Mutta entä puut? Ne ovat alttiina suoralle auringonvalolle. He yrittävät selviytyä muuttuvissa lämpötiloissa ja ilmastonmuutoksessa. Ne voivat laskea ilman lämpötilaa kaupungeissa hengenpelastusasteisiin. Ne vähentävät myös asteiden sähkön tarvetta välttämällä mahdollisia sähkökatkoja helleaaltojen aikana sekä säästämällä rahaa ja päästöjä.

Puut ovat stressaantuneita

Tietysti heille on luonnollista pudottaa lehtiä syksyllä. Lehtien vihreät väistyvät punaisille, keltaisille, oransseille ja ruskeille, kun puu vetää sokerit oksiinsa ja runkoonsa. Ei kuitenkaan ole normaalia, että he pudottavat lehtiään aikaisin. Sateen puute, on erittäin kuiva kesä, joten lehdet putoavat puista ja puut siirtyvät selviytymistilaan aikaisin. Isossa-Britanniassa tänä kesänä oli yli 40 astetta. Ja tänä kesänä miljoonat puut jäivät vedettömiksi ja pudottivat lehtiään aikaisin sokerin ja veden säästämiseksi. Asiantuntijoiden mukaan varhaissyksy on merkki stressistä, sillä puut yrittävät säilyttää kosteuden kohoavan lämmön ja vähäisen sateen keskellä. He pudottavat lehtiään ennenaikaisesti säästääkseen vettä ja energiaa.

Joten näet, kyse on selviytymisvaistosta, he yrittävät suojella itseään. Meidän tulee kantaa vastuumme ja ajatella puita, sähkön käyttöä ja uusiutumatonta energiaa. Koska ne kaikki ovat yhteydessä toisiinsa. Aloita puhtaan energian tuottaminen ja tee ainakin jotain luonnon hyväksi!