typhoon hinnamoor

Etelä-Korea on jäänyt ilman sähköä taifuuni Hinnamorin jälkeen

6. syyskuuta Etelä-Korea heräsi katastrofiin. Ankarat sateet ja tuulet tuhosivat puita, teitä ja koteja ja jättivät yli 20 000 kotia ilman sähköä. Maan eteläosassa tuuli kaatoi sähkökaapeleita. Taifuuni aiheutti maanvyörymiä, vaurioita koteihin ja julkisiin tiloihin, sähkökatkoja kodeissa ja tulvia viljelysmailla Etelä-Koreassa.

Taifuuni on kypsä trooppinen sykloni, joka kehittyy pohjoisella pallonpuoliskolla 180°–100° itäistä pituutta. Trooppisten syklonien voimakkuusasteikolla on kuusi luokkaa.

Taifuuni Hinnamnor on luokan 2 hurrikaani, joka on erittäin vaarallinen ja aiheuttaa laajoja vahinkoja. Kiinteistövahinkoja, kuten suuria katto- ja sivuraidevaurioita, tapahtuu hyvin rakennetuissa runkotaloissa. Matalasti juurtuneet puut katkaisevat tai katkaisevat ja tukkivat teitä. Odotettavissa on sähkökatkoksia päivistä viikkoihin kestävien katkosten vuoksi.

Vuoden voimakkain myrsky

Etelä-Korean pääministeri Han Duk-soo on vaatinut ihmisten evakuoimista haavoittuvilta alueilta. Japanin ilmatieteen laitoksen mukaan kyseessä on vuoden voimakkain myrsky. https://www.data.jma.go.jp/multi/cyclone/cyclone_detail.html?id=60&lang=fi

Maan Jejun saarella on satanut yli 94 senttimetriä sadetta ja tuulen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa sunnuntain jälkeen. Maanantaina Korean ilmatieteen laitos varoitti lähestyvästä taifuunista, joka johti lentojen peruuttamiseen, liiketoiminnan keskeyttämiseen ja koulujen sulkemiseen.

Ei uhreja

Evakuointiluvuista huolimatta ei ole raportoitu uhreja, mutta vain 25-vuotiaasta miehestä on ilmoitettu, kun hän putosi virtasateeseen.

Etelä-Korea ei ole ainoa maa, jossa taifuunit kohtaavat. Samoin taifuunit ilmestyivät Filippiineillä, muissa Tyynenmeren maissa ja Uudessa-Seelannissa.

Sähköenergian käyttö on yleistä lähes kaikilla aloilla ja energian kysyntä kasvaa päivä päivältä. Tämä aiheuttaa sen, että nykyiset sähköjärjestelmät eivät riitä täyttämään vaatimuksia. Tämän ratkaisemiseksi voimajärjestelmiin lisätään uusia tuotanto- ja teknologiayksiköitä. Koska vettä kaupungin linjoille pumppaavissa tiloissa ei ole sähköä, sähkön puute tuo mukanaan myös vesipulaongelmia.

kuva taifuunista
Sähkökatkojen syy

On äärimmäisen tärkeää analysoida ihmisten elämään niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin vakavasti vaikuttavien keskeytysten syitä ja vaikutuksia, jotta mahdollisia keskeytyksiä ja niiden vaikutuksia voidaan minimoida tarvittavilla järjestelyillä.

Sähkökatkoksista 31,4 prosenttia johtuu sateesta ja tuulesta, 11,1 jäämyrskyistä, 10,1 sykloneista ja trooppisista myrskyistä, 8,8 ukkosmyrskyistä, 5,6 tulipaloista ja 1,6 maanjäristyksistä.

Tämä luonnonkatastrofi, jota maata kohtaa päivä päivältä enemmän, osoittaa meille, että jokaisen pitäisi pystyä tuottamaan omaa energiaansa. Koska nämä tapahtumat vaikuttavat pääasiassa sähköön ja tällä vuosisadalla sähkö on elintärkeää.

Valmistaudu tällaiseen katastrofiin, aloita Plan B:n suunnittelu ostamalla yksi tuulivoimaloistamme. Auta sekä ehkäisemään ilmastonmuutosta että säästämään itseäsi.