equinox

Syyspäiväntasaus: Syksyn ensimmäinen päivä

Onko se vain minä vai onko kaikilla siistiä? Syksy on jo tullut. Vaikka syyskuun 1. päivä näyttää olevan syksyn ensimmäinen päivä, virallisesti tai maantieteen terminologiassa voi sanoa, että syyskuun 23. päivä on ensimmäinen päivä. Ja sillä on siisti nimi sille päivälle, päiväntasaus. Katsotaanpa lisää tästä.

Tänään on 23. syyskuuta päiväntasaus, toisin sanoen virallisesti syksyn ensimmäinen päivä. Päiväntasauksen aikaan aurinko nousee suoraan idästä ja laskee suoraan länteen. Aurinko ylittää Maan päiväntasaajan ja sitä kutsutaan aurinkopäiväntasaukseksi. Tuona päivänä Aurinko näyttää nousevan suoraan itään ja suoraan länteen. Päivän ja yön tasa-arvo tapahtuu kahdesti vuodessa, 21. maaliskuuta ja 23. syyskuuta ovat päiväntasaus. Kun auringonsäteet osuvat päiväntasaajaa kohtisuoraan, missä valaistumisen ympyrä kulkee.

Sana equinox tulee latinan sanasta aequus, joka tarkoittaa tasa-arvoista, ja sanasta noctis, nox, joka tarkoittaa yötä. Joten päiväntasauspäivänä päivä ja yö ovat lähes yhtä suuret.

Syyskuun 23. päivää pidetään kevään alkamisena eteläisellä pallonpuoliskolla ja syksyn alkamispäivänä pohjoisella pallonpuoliskolla. Voit nauttia päivästä ja yöstä yhtä hyvin. Yön ja päivän aika on sama, joten vietä tämä ainutlaatuinen päivä viisaasti.

Pohjoisella ja eteläisellä pallonpuoliskolla auringonsäteet putoavat 90°:n kulmassa päiväntasaajaan nähden keskipäivällä. Varjon pituus päiväntasaajalla on nolla. Tästä päivämäärästä lähtien auringonsäteet alkavat laskea kohtisuoraan eteläiseen pallonpuoliskoon. Tästä päivämäärästä lähtien yöt alkavat olla pidempiä kuin päivät pohjoisella pallonpuoliskolla. Eteläisellä pallonpuoliskolla tapahtuu päinvastoin. Tämä päivämäärä on syksyn alku pohjoisella pallonpuoliskolla ja kevään alku eteläisellä pallonpuoliskolla. Enlightenment-ympyrä tangentti napaa. Aurinko näkyy molemmilla navoilla tänä päivänä. Päivä ja yö ovat tasa-arvoisia maan päällä. Tämä päivämäärä on kuuden kuukauden yön alku pohjoisnavalla ja kuuden kuukauden päivän alku etelänavalla.

Päivänseisauksen ja päiväntasauksen välillä on ero, ne ovat itse asiassa täysin päinvastaisia. Päiväntasaus on 21. maaliskuuta ja 23. syyskuuta, kun taas päivänseisaukset ovat 21. kesäkuuta - vuoden pisin päivä kesän alussa ja 21. joulukuuta - vuoden lyhin päivä talven lopussa.Olemme maininneet kesäpäivänseisauksen yhdessä entisessä blogissamme, voit oppia siitä lisää. https://www.tesup.co.uk/post/the-most-productive-summer-solstice-with-tesup

Tiedätkö myös, että Japanissa tätä päivää vietetään yleisenä vapaapäivänä? Tänä päivänä koulut ja julkiset toimistot ovat kiinni ja poissa työntekijöiltä. Heidän kulttuurissaan syyspäiväntasausta juhlitaan Higanin perinteen mukaisesti. He muistelevat kuolleita sukulaisia ja vuodenaikojen vaihtumista.Tämän päivän jälkeen eteläisellä pallonpuoliskolla päivät alkavat pidentyä kuin yöt, ja pohjoisella pallonpuoliskolla tilanne on päinvastoin. Tämä päivämäärä on kevään alku eteläisellä pallonpuoliskolla ja syksyn alku pohjoisella pallonpuoliskolla. Hanki itsellesi yksi Tesup-tuotteista ja valmistaudu tuleviin viileisiin syyspäiviin pohjoisella pallonpuoliskolla asuville ja kevätpäiviin eteläisellä pallonpuoliskolla!