energy bills and renewable energy

Oletko valmis talveen?

Energian hinnat ovat nousseet nyt 0,4885 puntaa kilowattitunnilta jopa kesällä Isossa-Britanniassa. Emme voi kuvitella, mitä se tulee olemaan talvella... Saksan suurissa kaupungeissa valtion laitokset katkaisevat kuuman veden toimituksen... 27 EU-maata on palannut 15 %:n kaasunvähennykseen talviaikaan. Lista eri toimenpiteistä on toteutettu tulevan energiakriisin ehkäisemiseksi ja globaalin tilanteen seurausten minimoimiseksi.

Poliittinen tausta

Maailmanpankin energian hintaindeksi nousi 26,3 prosenttia tammi-huhtikuussa 2022, minkä lisäksi tammikuun 2020 ja joulukuun 2021 välisenä aikana nousi 50 prosenttia . (https://blogs.worldbank.org/developmenttalk/energy-shock-could-sap -globaali-kasvu-vuodet)


Venäjän hyökkäys Ukrainaan on häirinnyt maailmanlaajuisia energiamarkkinoita ja aiheuttanut suurimman raakaöljyn hinnan nousun sitten 1970-luvun.


National Energy Actionin (NEA) hyväntekeväisyysjärjestön mukaan: "Miljoonat ihmiset eivät yksinkertaisesti pysty lämmittämään kotejaan tänä talvena. Tulemme näkemään vakavan sairauden ja ennenaikaisen kuoleman niille, jotka ovat alttiimpia kylmälle."


Se kuulostaa pelottavalta. Mutta aina on tie ulos. Tämä on myös hetki ymmärtää vanha sanonta:

"ei koskaan jätettä a hyvä kriisi"

Jotkut tarkkailijat ovat vertailleet nykyistä hetkeämme 1970-luvun energiakriiseihin. Vuonna 1973 Israelin ja sen naapureiden välinen sota johti öljykriisiin, joka lopulta kylvi ensimmäiset siemenet syntymässä olevalle tuuliteollisuudelle. ( https://ramboll.com/media/rgr/what-do-rising-energy-prices-mean-for-the-green-energy-transition )

Tapa ulos…

Tietysti voit pienentää energialaskuasi muuttamalla elämäntapaasi ja yrittämällä säästää energiaa. Tässä muutamia vinkkejä:


Elämäntapasi muuttamisen ja energian säästämisen lisäksi on toinenkin tapa säästää rahaa energiassa ja huolehtia planeettamme tulevaisuudesta. Tietenkin se vaatii investointeja ja aikaa, mutta muutaman vuoden kuluttua se oikeuttaa itsensä täysin. Katsotaanpa uutta TESUP Magnum 5 -turbiinia nähdäksesi kuinka paljon tehoa se voisi tuottaa.

Magnum 5 -turbiini tuottaa 5 000 wattia sekunnissa pyöriessään nimellistuulennopeudella 15 metriä sekunnissa. Tämä tarkoittaa, että täydellä teholla turbiini tuottaa 120 kWh 24 tunnin aikana. Vertailun vuoksi: keskimääräinen Yhdistyneen kuningaskunnan kotitalous käyttää noin 3300 kWh vuodessa. Uusien energiahintojen myötä 500 punnan lasku tammikuussa (BFI:n mukaan) antaa sinulle lisäperusteita ilmaisten energiaresurssien käytön nopeuttamiseen ja sähkökustannusten minimoimiseen.
Niin ovat sinä valmis varten talvi? ...