wind turbine on a mountain

Sähkön ja uusiutuvan energian saatavuus

Monet kehittyneiden maiden ihmiset pitävät perustarpeiden, kuten veden, lämmön ja sähkön, saamista itsestäänselvyytenä. Todellisuudessa nämä mukavuudet vaativat valtavan määrän infrastruktuuria toimiakseen tehokkaasti ja luotettavasti. Monilla mailla ei yksinkertaisesti ole tämän infrastruktuurin kehittämiseen tarvittavia varoja, asiantuntemusta tai poliittista vakautta, mikä estää kansalaisiaan tarjoamasta näitä erittäin hyödyllisiä resursseja. Esimerkiksi sadoilla miljoonilla afrikkalaisilla naisilla ei ole luotettavaa pääsyä verkkovirtaan. He luottavat erilaisiin paikallisesti hankittuihin energialähteisiin toimiakseen jokapäiväisessä elämässään. Valoja on vaikea saada, koska aurinko laskee paristokäyttöisiin taskulamppuihin. Sähköliesiä ja -uuneja ei ole olemassa, vaan naiset keräävät polttoainetta ja polttavat sitä kodeissaan muodostaen haitallisia höyryjä.

Tämä on energiaköyhyyttä, ja se vaikuttaa moniin ihmisiin kaikkialla maailmassa. Kierteestä on vaikea päästä eroon ilman ulkopuolista apua. Ihmiset, joilla ei ole luotettavaa energialähdettä, viettävät suuren osan ajasta päivissään yksinkertaisesti keräämällä resursseja selviytyäkseen, kuten polttopuiden tai puhtaan veden keräämiseen. Tämän seurauksena he eivät voi ansaita tarpeeksi rahaa turvatakseen vakaamman elintilan, ja heidän on yksinkertaisesti pakko jatkaa toimintaansa samalla tavalla. Kuvittele, kuinka paljon vaikeampaa olisi asua kotonasi ilman helppoa veden tai sähkön saatavuutta! Mikään ei koskaan valmistuisi!


1 sisään joka 10 ihmiset on ei sähköä

Nykyisellä kehitysvauhdilla 670 miljoonaa ihmiset maailmanlaajuinen tahtoa olla ilman a luotettava lähde / sähköä kirjoittaja 2030 , elävät yllä kuvatun kaltaisessa tilanteessa. Tämä aiheuttaa useita terveydellisiä, sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia ympäri maailmaa ja kaipaa kipeästi ratkaisua. Esimerkiksi 2 miljardia ihmistä käyttää edelleen kiinteitä polttoaineita, joita poltetaan kotonaan ruoanlaittoon ja kotinsa lämmittämiseen, kuten kerosiinia, eläinjätteitä ja puuta. Tästä prosessista vapautuvat savut ja myrkylliset kaasut aiheuttavat arviolta 3,8 miljoonaa ennenaikaista kuolemaa vuosittain.


Käytännöt to kannustaa uusiutuvia energialähteitä


Tämä valitettava tilanne ei koske vain vähemmän kehittyneiden maiden asukkaita. Järjestelmien laiminlyönnistä johtuen jotkut ihmiset rikkaammissa maissa voivat jäädä jälkeen, mikä johtuu suurelta osin vaikeasta taloudellisesta tilanteesta. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa, joka on yksi vauraimmista maista maailmassa, jopa 16 000 perheet ovat ei jopa yhdistetty to an sähköä ruudukko vaikeasti palveltavien pienituloisten alueiden vuoksi. Monet muut kamppailevat tällä hetkellä jatkuvasti kasvavien sähkölaskujen maksamisessa nykyisen energiakriisin vuoksi, mikä pakottaa monet valitsemaan kotinsa lämmittämisen ja syömisen välillä. (https://www.powermag.com/did-you-know-there-are-60000-us-citizens-who-lack-access-to-electricity/)Tuetko hallituksen aloitteita uusiutuvien energialähteiden edistämiseksi?

 

  • Osittain vastauksena tähän Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on pyrkinyt vahvistamaan aurinkoenergian tuotantosektoria. Tätä on yritetty vetoamalla puolustustuotantolakiin, joka helpottaa aurinkopaneelien valmistuksessa käytettävien komponenttien sekä energiatehokkaiden lämpöpumppujen ja vastaavien laitteiden komponenttien tuontirajoituksia. Tämän toivotaan lisäävän aurinkopaneelien ja yleensä uusiutuvien energialähteiden kasvua ja investointeja, mikä lisää puhtaan, halvan sähkön määrää maan asukkaiden saatavilla. (https://apnews.com/article/biden-technology-environment-global-trade-ca939bfc5a428c6692beb3e7b4bf715b)

 

  • Muita politiikkoja, joilla rohkaistaan ​​uusiutuvien energialähteiden käyttöönottoa eri maiden talouksissa maailmanlaajuisesti, joskin vähemmän suoraan, on toteutettu, mikä estää fossiilisten polttoaineiden voimanlähteiden käytön. Fossiilisilla polttoaineilla toimivat ajoneuvot aiheuttavat suurimman osan liikenteen hiilidioksidipäästöistä. Polttoaineet, kuten diesel, vapauttavat myös monia muita haitallisia kaasuja ja hiukkasia, jotka johtavat ympäristön heikkenemiseen ja ilman saastumiseen. Monet maat ovat ottaneet askeleen kohti kieltää the tuotantoa / diesel autoja kirjoittaja 2035, mukaan lukien Yhdysvallat ja Iso-Britannia, erinomainen askel liikenteen päästöjen vähentämisessä!

(https://www.vehicle-certification-agency.gov.uk/fuel-consumption-co2/fuel-consumption-guide/cars-and-emissions/)


Turvallinen lähde / energiaa


Uusiutuvan energian on nähty olevan hyvä lääke moniin maailman nykyisiin energiaongelmiin. Monet maat ovat ottaneet käyttöön samanlaisia ​​uusiutuvaan energiaan keskittyviä politiikkoja nopeuttaakseen pyrkimyksiään nollapäästöihin. Venäjän Ukrainan hyökkäyksen ja sitä seuranneiden Venäjän öljyyn kohdistuvien sanktioiden aiheuttamat valtavat shokkiaallot energia-alalla sekä muut tekijät, kuten COVID-19:n vaikutukset, ovat viime aikoina kannustaneet maita kehittämään kansallisesti turvallisen energialähteen. energiaa, joka ei ole riippuvainen vieraista voimista.


Mikroverkkoihin integroituja uusiutuvan energian järjestelmiä ollaan parhaillaan toteuttamassa monien Afrikan maiden sähkövajeen ratkaisemiseksi voittoa tavoittelemattomien järjestöjen kautta. Hyväntekeväisyysjärjestöt, kuten "The Borgen Project", ovat integroineet mikroverkkoja afrikkalaisiin maaseutuyhteisöihin vuodesta 2011 lähtien auttaen kouluja, sairaaloita ja kyliä. Nämä mikroverkot tuottavat sähköä uusiutuvilla energialähteillä, yleisimmin aurinkoenergialla, koska afrikkalaisessa säässä on runsaasti aurinkoa. Virta hallitaan sitten itsenäisesti ja varastoidaan akkupankkiin. Ympäröivä yhteisö voi sitten käyttää sähköä asukkaiden elämänlaadun parantamiseksi.


(https://borgenproject.org/microgrid-technology-in-african-countries/)