world earth hour

60 minuuttia Maalle

Oletko valmis juhlimaan Earth Houria 25. maaliskuuta? On aika sammuttaa valot, irrottaa elektroniikka ja valmistautua ympäristöystävälliseen hauskanpitoon!

Mikä Earth Hour on, saatat kysyä? Se on joka vuosi järjestettävä maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat tarpeettomat valot ja laitteet tunniksi, klo 21.30–21.30 paikallista aikaa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja innostaa yksilöitä ja yhteisöjä toimiin planeetan suojelemiseksi.

Mutta se, että valot ovat pois päältä, ei tarkoita, että hauskuuden on loputtava. Tässä on ideoita Earth Hourin hyödyntämiseen:

  • Järjestä kynttiläillallinen. Kokoa ystäviä ja perhettä ja nauti viihtyisä ateria kynttilänvalossa. Voit jopa tehdä siitä ruuan ja haastaa kaikki tuomaan ruokalajin, joka on valmistettu paikallisista, kestävistä raaka-aineista.

  • Järjestä pimeässä hehkuvat tanssijuhlat. Pura hehkutikkuja ja tanssi läpi yön suosikkikappaleidesi tahdissa. Tämä on loistava toiminta lapsille (ja aikuisille, jotka ovat nuoria).

  • Pelaa lautapelejä tai korttia taskulampulla. Pyyhi pölyt vanhoista lautapeleistä ja haasta ystäväsi Monopoly- tai Scrabble-peliin. Tai jos olet seikkailunhaluinen, kokeile pelata korttipeliä taskulampulla.

  • Käykää katsomassa tähtiä. Kun valot sammuvat, tähdet näkyvät paremmin kuin koskaan. Etsi rauhallinen paikka ulkona ja nauti yötaivaan kauneudesta. Voit jopa ladata sovelluksen, kuten SkyView, auttamaan tähdistöjen tunnistamista.
    • Kävele tai pyöräile. Hanki raitista ilmaa ja liikuntaa kävelemällä tai pyöräilemällä lähistölläsi. Muista vain käyttää heijastavia vaatteita ja pysyä turvassa pimeässä.

    Nämä ovat vain muutamia ideoita siitä, kuinka tehdä Earth Hourista hauskaa ja merkityksellistä. Mitä tahansa teetkin, muista, että jokainen pieni osa auttaa planeettamme suojelemisessa. Joten sammuta valot ja juhlitaan yhdessä Earth Houria!